Bereiding
Recept voor 4 personen.Benodigdheden:
Bakring van circa 11 cm.
Voor de bladerdeegring:
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snijd het vel bladerdeeg in repen van ca. 3 cm breed.
- Klop de eidooier los met een klein beetje water.
- Strijk de repen bladerdeeg in met de dooier en prik goed in met een vork. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
- Spray de bakring goed in en drappeer de bladerdeegreep er mooi rond.
- Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
- Laat de bladerdeegring afkoelen voor je hem van de bakring haalt.
Voor de vulling:
- Snijd de avocado in blokjes en besprenkel onmiddellijk met citroensap tegen het verkleuren. Kruid met peper en zout.
- Snijd het gerookt zalmhaasje in blokjes.
- Leng de Boursin aan met een klein scheutje room en klop op. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond.
- Schik alles in de bladerdeegringen zoals op de foto, werk af met takjes cress en of scheuten en serveer meteen.
Notities:
Een oventemperatuur tussen de 180° C en 220° C is voor bladerdeeg het beste, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw oven.
Ingrediënten
- Voor de bladerdeegring:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 eidooier
- zwarte sesamzaadjes
- bakspray
- Voor de vulling:
- 1 Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden
- 2 avocados
- 200 g gerookt zalmhaasje
- 1 bakje braambessen
- 1 scheutje room
- citroensap
- pezo
- Cress en/of scheuten naar keuze