Bereiding
Recept voor 4 personenVoor de gele asperges:
- Schil de asperges en breek er de houterige uiteinden af.
- Zet de asperges op in koud gezouten water met kurkuma, breng aan de kook, laat 1 min doorkoken en laat daarna de asperges afkoelen in het warme water tot het water volledig is afgekoeld.
- Giet ze dan af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voor de daslooksaus:
- Spoel de daslook schoon onder de koude kraan en dep droog. Hak de blaadjes dan wat fijner.
- Breng de bouillon aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de daslook toe en laat 1 min meekoken.
- Schenk dan de room erbij en mix met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (witte) peper en zout.
Afwerking:
- Leg de asperges op een bord en lepel de daslooksaus erover. Serveer met de hardgekookte kwarteleitjes en de plakjes Jamon Iberico Bellota.
- Werk af met een paar kleine daslookblaadjes en -bloemen.
Ingrediënten
- Voor de gele asperges:
- 12 witte asperges
- 2 el kurkumapoeder
- pezo
- Voor de daslooksaus:
- 200 ml groentebouillon
- 75 g daslook
- 200 ml room
- Voor de afwerking:
- 8 kwarteleitjes, hard gekookt
- 1 pakje Jamon Iberico Bellota