Bereiding
- Bereid de court-bouillon met de groenten. Dompel de krabben in de bouillon en laat 8 à 10 minuten koken. Laat de krabben uitlekken. Breek de scharen en haal het vlees eruit.
- Bereid de mayonaise.
- Meng in een kom het krabbenvlees en de mayonaise, voeg naar smaak enkele druppels tabasco toe. Meng dan de tomatenblokjes en dille onder het krabvlees.
- Klop de room op en voeg voorzichtig de notenazijn toe.
- Dresseer de krab in het midden van een bord en voeg de room toe.
Wijnvoorstel: Anjou Blanc / Domaine Mont-Gilet.
Ingrediënten
- Voor 4 personen:
- 2 krabben
- 30 cl room
- 1 el notenazijn
- Court-bouillon:
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 stengel bleekselder
- 1 bouquet garni
- Tartaar:
- 10 cl olijfolie
- Tomatenblokjes
- paprika
- dille
- tabasco
- Mayonaise:
- 1 eigeel
- 25 cl Olie
- 1 kl mostard
- pezo