Bereiding
Ingredienten10 cl.olijfolie
1 el venkelzaadjes
15 gr inktvisinkt in poedervorm
4 dikke zeebaarsmoten met vel
2 venkelknollen
Fleur de sel
1 takje dille
Bereiding
Giet 5cl. olie in een kommetje, giet de venkelzaadjes erbij en meng.
Dek af met folie el laat afkoelen tot kamertemperatuur
Verwarm de rest van de olijfolie lichtjes, haal van vuur en los de inktvisinkt er in op en giet
in ondiepe schaal. Leg er de vis in met vel naar beneden en laat 30 min. rusten
Snipper de venkelknollen fijn, leg hiervan een bodempje in een groot stoommandje, leg de uitgelekte vismoten er boven op, vel naar boven;
Zet dit mandje op een passende kookpan gevuld met kokend water, dek het af en stoom alles 15 min.
Leg de moten zeebaars op de borden en schep er de venkel bij.
Zeef de olioe met venkelzaden en besprenkel er de vis en de venkel mee.
Bestrooi met een beetje fleur de sel, werk af met plukjes dikke en serveer.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.