Receptenlijst Afdrukbare versie

Veenbespannenkoekjes en stoverij van everzwijn met paddenstoelen

Geschikt als
Hoofdgerecht

Bereiding

Voor 4 personen 

Voor de veenbespannenkoekjes

  • 200 g patiseriebloem
  • 1 ei
  • koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 300 ml melk
  • 150 g veenbessen
  • 60 g gesmolten boter

Voor de stoverij van everzwijn

  • 700 g everzwijnstoofvlees
  • 1 _kleine  ui, grof gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 80 g spekblokjes
  • 2dl rode wijn
  • 4 dl wildfond
  • 1 eetl bloem
  • kruidtuiltje (laurier, tijm, peterseliestengels)
  • Peper van de molen, zeezout
  • 300 g gemengde, schoongemaakte bospaddenstoelen
  • Peperen zout

Voor de afwerking'

  • 1 potje zure room
  • 1 busseltje jonge waterkers
  • 1 afgestreken eetl fijngesneden rozemarijnblaadjes

Maak eerst de stoverij van everzwijn

Bak het everzwijnstoofvlees aan in een scheut olie en haal het vlees uit de pan.
Bak de ui en wortel aan in de pan en voeg het vlees weer toe, bestrooi , met de bloem en blus met de rode wijn en laat inkoken tot de helft.
Voeg de wildfond en het kruidentuilte toe en laat alles zachtjes circa 1,5 uur garen.
Bak de bospaddenstoelen op een hevig vuur aan en voeg ze bij de stoverij .
Verwijder het kruidentuiltje en breng de stoverij op smaak met peper en, zout.


Bereid dan de veenbessenpannenkoekjes.

Doe de bloem in een schaal en maak er een kuiltje in, voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de rietsuiker toe.
Breek het ei in het kuiltje en voeg er de lauwe, gesmolten boter aan toe.
Voeg al kloppende met een handmixer de melk toe tot een dik vloeibaar beslag zonder klonters.
Spatel de veenbessen onder het beslag en bak er twaalf kleine dikke pannenkoekjes van.


Afwerking

Verdeel de stoverij over de borden en schik er de pannenkoekjes bij, klop de zure room, luchtig op en lepel de zure room over de pannenkoekjes, bestrooi met de rozemarijn en werk af met waterkers.


 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.